Wordpress

Wordpress cms

Wordpress is ’s werelds nr1 content management systeem met een open source licentie. Dit betekend dat de code (basis) van wordpress gratis en open is om te gebruiken en aan te passen. Doordat Wordpress open source is, hoeft u geen hoge bedragen neer te leggen voor het gebruik van dit cms.

Is wordpress volledig gratis?

Wordpress zelf is volledig gratis maar toch dient u rekening te houden met terugkomende kosten. Zo betaald u voor de domeinnaam, voor de hosting maar in de meeste gevallen ook voor de beveiliging van uw website. Daarnaast worden er ook door Basco Webworks plugin’s gemaakt een aangekocht waar licentie-kosten voor betaald dienen te worden. In de meeste gevallen zijn dit jaarlijkse kosten.

De wordpress techniek

Wordpress is een content management systeem ofwel website beheer systeem welke opgebouwd is op een MySQL database structuur met php, html en bijvoorbeeld jquery. Het systeem is modulair opgebouwd waardoor het uiterst geschikt is voor uiteenlopende toepassingen. Bovendien kan het systeem met zogenoemde plugins worden uitgebreid. Zo kunnen WP websites voorzien worden van alle denkbare features (mogelijkheden/functies). De grafische schil, theme genoemd vormt de voorzijde van de website. In 90% van de gevallen gebruiken wij commerciële en zelfgebouwde of gemodificeerde themes.

U heeft al een professionele wordpress website v.a. € 800,-
incl. plaatsen van teksten, foto's e.a. materiaal. Hosten van uw wordpress website v.a. € 65,- per jaar.

Mogelijkheden

Naast het aanmaken van pagina’s binnen een vaste of aanpasbare (dynamische) layout, biedt Wordpress de mogelijkheid om een blog of nieuwsberichten omgeving te gaan gebruiken. WP is daar de beste oplossing voor omdat het van origine ook een “blog” systeem was en deels nog is. Standaard biedt het, afhankelijk van gekozen theme van een aantal basis functies. Denk hierbij aan koppeling met social media, contact-formulier en weergave mogelijkheden voor afbeeldingen. De basis is anno 2019 in veel gevallen te weinig om zich te onderscheiden met de website. Bovendien is er standaard te weinig zekerheid m.b.t. de prestaties, vindbaarheid en veiligheid van de website.

Veel voorkomende geavanceerde functies

De meest voorkomende geavanceerde fucties zijn de meer geavanceerde contactformulieren, integraties van webshops, offerte aanvraag-systemen maar ook tools waarmee de zoekmachine optimalisatie verbeterd kan worden. Daarnaast wordt de nadruk gelegd op de effectiviteit van de website. De inhoud is daarbij zeer belangrijk en uiteraard het uiterlijk van uw website ook.

Vraag naar de mogelijkheden